KVG 28/1 2010

Orientering 2009 (arkiv)


 

Hit Counter


 

Tilbage til SGV forside

Orientering 

31. december 2009

Årets sidste dag og hvad så? Sådan tænkte jeg, inden jeg satte mig til computeren for at skrive Orientering en sidste gang i det år, der snart er fortid.

Undtagelsesvis har jeg valgt at lytte til en CD, mens jeg skriver. Normalt er det nemlig forstyrrende, når der skal vælges ord og sætninger. Cd'en købte jeg billigt i går i Dagli' Brugsen eller den lokale Super-Brugs, hvis motto jeg ikke kunne stå for: " - lidt ud over det sædvanlige".

Jeg synes, at jeg selv er lidt ud over det sædvanlige og min psykolog har givet mig ret, så det var meget passende at handle det nødvendige den dag dér. Og det var, mens jeg ventede på, at det skulle blive min tur til at betale for de varer, jeg havde håndplukket, at jeg så den Compact Disk til en "nice price", som nu afspilles i baggrunden. Hvis man ønsker at fornemme den stemning, som musikken kan give én, giver jeg her titlen på Cd'en:

tv•2 : "Rigtige mænd gider ikke høre mere vrøvl"

På den måde slipper jeg også for besværet med at lægge Cd'en ind som baggrunds lyd her i Orientering for slet ikke at tale om den  copyright, der skal tages stilling til, hvis man bruger kunstneres værker i det offentlige rum og selv om jeg er meget privat, så kan denne Orientering næppe kaldes det, fordi den udgives på Internettet, som må siges at tilhøre det offentlige rum.

På internettet er der ganske vist meget privat, der lægges ud til beskuelse og Gudskelov er man ikke tvangsindlagt til at skulle se det hele, hvilket også ville være umuligt, fordi hjemmesider eller netsider som jeg helst vil kalde disse websider vokser med 700.000 sider hvert minut, står der i nr. 1/2010 af Illustreret Videnskab.

Jeg vil nøjes med at henvise til følgende side, som jeg i formiddags fik udarbejdet og som i høj grad har med næste år at gøre:

Aktivitetskalender

Hvis man klikker på dette 'link', som det hedder i Internet sproget - 'henvisning' lyder også kedeligt - vil man opdage, at Sydgårdens Venner også har tænkt sig at gide gøre noget i det nye år startende med Netværksaftener, hvor mandag 4. januar 2010 kl. 19:00 bliver den første af slagsen, som gerne må blive "lidt ud over det sædvanlige" ligesom sidste år og for den sags skyld Super-Brugsen.

Ole, som er medlem af Sydgårdens Venners bestyrelse, har sagt ja til at påtage sig opgaven at sikre indgangen og udgangen for disse meget traditionsrige Netværksaftener, hvor både beboere på Sydgården og deres pårørende samt tidligere misbrugere og deres pårørende og hvad der er meget glædeligt også almindeligt interesserede plejer at dukke op for at være med til at skabe en interessant aften sammen med en oplægs- eller foredragsholder.

Det vil også fremgå af Aktivitetskalenderen, at Sydgårdens Venner igen vil arrangere en Lejrtur til sommer (uge 29) og Hyttetur i efteråret (uge 42). Derudover fylder Sydgårdens Venner 10 år i 2010 og bestyrelsen har besluttet at markere fødselsdagen (jubilæet) i forbindelse med generalforsamlingen lørdag 20. marts 2010 på Sydgården. Dagen kommer til at se sådan ud:

Jeg tør roligt skrive, at man godt kan begynde at glæde sig. På mandag (4. januar 2010) vil bestyrelsen lægge sidste hånd på den endelige plan, men det ligger fast, at Sydgården vil stå for maden og har givet tilsagn om lidt penge til underholdning, så foreningens kasse ikke bliver overbelastet af de omkostninger, god underholdning kan medføre.

Om det så bliver tv2 eller andre kunstnere, der har lidt forstand på det, der kan gøre livet i denne verden til lidt ud over det sædvanlige, vil tiden vise, hvis tiden og vi ellers gider.

Godt nyt år til alle 

Et lille lys i mørket.

(et lyd glimt fra Netværksaftenen december 2007)

26. november 2009

At skrive noget bare for at skrive noget har næsten altid været et irritationsmoment for mig. Derfor har jeg ikke her orienteret om alt det, som sikkert bare vil kede og være forældet som gårdsdagens avis og TV avis kan være det og skrive for meget om fremtiden er næsten lige så uklogt, fordi fremtiden tit har det med at blive helt anderledes, end hvad man har regnet med eller værre forventet.

Til gengæld har jeg brugt mange kræfter på at få Drama Trekanten på plads, så læsere af vore Afholdte Netværksaftener kan få et indblik i misbrugets og medmisbrugets verden når Drama Trekantens roller ridses op. Gitta Blume er en fantastisk oplægsholder og jeg vil nødig gå glip af det, hun har med i rygsækken, når hun gæster vores Netværksaftener.

Tak til Gitta for at give os andre et ret klart billede af, hvilke destruktive roller vi hurtigt kan komme til at spille, hvis vi ikke tør ændre vores måde at behandle hinanden på.

En anden terapeut er lige så fremragende. Hun hedder Dorte og vil på Netværksaftenen i december optræde som en af "Sing Sisters". I december 2007 sang de, så englene blev helt misundelige og jeg er meget spændt på, hvordan gruppen har øvet sig og hvilke sange de har bestemt sig for at synge mandag 7. december 2009 fra kl. 19:00. Bagefter vil der igen være kaffe og julebag.

Hytteturen 2009 - Beretning og Billeder er lige lagt ud her i nat eller er det tidlig morgen? Sydgårdens Venner har en meget dygtig ansvarlig for afviklingen af disse større sociale arrangementer i Sven og han havde også denne gang ferme hjælpere, som også fik den CD fremstillet, jeg har brugt som grundlag.

Julen nærmer sig og vores specialist i kreative arrangementer Charlotte inviterer til

Julehygge på Sydgården søndag 13. december fra kl. 11:00.

Jeg er næsten helt sikker på, at hun ligesom ved Sensommer Festen (se dette link: Sensommerfest Omtalen) vil have rigeligt med materialer, så næsten enhver kan lave noget, der er værd at tage med sig.

God fornøjelse og en rigtig glædelig jul til alle

8. september 2009

I min egenskab af at være webmaster for Sydgårdens Venners hjemmeside er jeg nået til det med at give sig selv tid til at ajourføre, vedligeholde og udvikle denne ret vigtige side af foreningens ansigt udadtil.

Tid har en størrelse eller omfang, som i mit univers kan defineres som 24 timer eller deromkring. Derfor er det begrænset, hvad jeg kan nå at ajourføre, vedligeholde og udvikle, hvis jeg også vil sove, hvile, slappe af, spise, motionere og ikke mindst tjene penge til livets opretholdelse.

Den nylig overståede Netværksaften (Sydgårdens Venner faste arrangement hver første mandag i en ny måned) gav min trang til at ville udvikle, vedligeholde og ajourføre et nyt perspektiv.

Emnet var Trang og ved at klikke på linket, kan man læse min omtale af den aften.

Skrivningen og redigeringen tog omkring 3 timer og det blev "kun" til det tidsrum, fordi jeg forstod på Dorte (Oplægsholderen på Netværksaftenen), at min trang f. eks. til at meddele mig, kan være usund, afhængig af hvordan jeg selv styrer denne trang.

I dag vil jeg begrænse mig til at anbefale at læse linket og måske opstår der så hos læseren en trang til at skrive til Sydgårdens Venners hjemmeside om de tanker og følelser, trang kan vække.

Sydgårdens Venner har nemlig en særlig side, som kunne trænge til lidt mere indhold. Siden hedder:

Noget paa hjerte?  

Bestyrelsen vedtog, at denne side skulle afsættes til alt det, som vi gerne vil meddele os om eller blot udtrykke. Følelser, tanker, meninger og holdninger vi har og godt vil "lufte" og dele med andre.

Skriv til sydve@mail.mira.dk og jeg vil bruge tid og kræfter på at få dit bidrag i Noget paa hjerte?,   hvor man også fra i dag kan læse om Teaterselskabet William Rystespyd.

17. august 2009

Det vigtigste først siger de kloge, så jeg iler med at orientere om vore Børn og Unge Kurser, der nu ser ud til at fundet en god vej til at fortsætte Sydgårdens Venners hidtil største satsning.

Bente Langermann, ansvarlig for vores Projekt Børn og Unge og Sydgårdens Venners bestyrelse ved formanden havde mandag 10. august et møde, hvor retningslinjerne for de næste kurser blev fastlagt. Vi nøjes med en terapeut Charlotte Sandfeld, som er yderst kompetent og vi holder os til at invitere børn og unge mellem 6 og 13 år for at skabe en mere harmonisk alders sammensætning.

En ny folder er derfor undervejs, så alle kan læse om det koncept, vi mener er holdbart for at få børn og unge til at interessere sig for egen udvikling og hvordan de kan tackle det at være pårørende til misbrugere.

Forside fotoet på den nye folder ser sådan ud:

Jeg valgte fotoet af mange grunde. Blandt andre fordi fotoet i min optik kan signalere kunsten i at holde balancen i tilværelsen. Men i går søndag var jeg på besøg hos min yngste søn og han så noget helt andet i fotoet, nemlig børnene leger, at de flyver.

På den måde blev jeg igen klar over, hvor forskelligt vi mennesker opfatter og tolker. Måske er det netop pointen i efterårets Børn og Unge kurser - at opdage, opleve, at vi trods vores mange forskelligheder kan fungere sammen og hver for sig og som Charlotte Sandfeld skriver på hendes hjemmeside:

http://livskompetence.com/

at vi kan lære at gøre snublesten til trædesten.

Husk Sydgårdens Venners Sensommerfest

og  SGVs Hyttetur til Møntervang Spejdercenter uge 42 - 2009

8. august 2009

Det lykkedes i eftermiddag at få redigeret og udgivet:

"Det bedste der er sket for mig i mit voksne liv er at være mor til en søn med misbrug"

som er en pårørendes beretning om det at blive sig bevidst at være medafhængig eller medmisbruger.

Linket hedder: Til orientering

Så snart det er mig muligt vil august Netværksaftenens oplæg: "At leve med alkohol uden at drikke den" også blive lagt ud, så andre end de deltagende kan få at vide, hvordan en tidligere misbruger gør det.

Der kommer også snart en invitation til Sydgårdens Venners årlige Hyttetur (Møntervang spejdercenter i uge 42). Men på grund af de begrænsede pladser (maksimalt 44), vil vi her give folk chancen for at tilmelde sig i god tid, idet der allerede er rift om pladserne.

Tilmelding kan ske til Sven 61 65 62 88 eller pr. e-mail til: hanne-sven@webspeed.dk

(Princippet "først til mølle" gælder og tilmeldingsfristen er sat til 1. oktober.) 

27. juli 2009

Efter ca. 12 trins, undskyld 12 timers arbejde er det endelig lykkedes at få web udgivet Sydgårdens Venners Sommertur 2009 beretning med tekst og fotos. Klik her:

Beretning

24. juli 2009

Som sædvanlig havde alle former for post hobet sig op, mens jeg var på ferie. Jeg havde også håbet, at min bærbare computer kunne komme på Internettet dernede i Alperne, hvor ferien blev afholdt. Men sådan skulle det ikke være.

Altså på med vanten, som man siger, selv om årstiden ikke lige er til det. I alle tilfælde klø på med at få klarhed over, hvordan Sydgårdens Venners Sommertur 2009 var forløbet. Hvordan Anne-Grethe har klaret Netværksaftenen i juli og hvem der vil holde oplæg om hvad på Netværksaftenen i august.

Derudover er der næste nummer af vores medlemsblad 'Sydgårdsvennen', som skal redigeres, lay-outes, trykkes og udsendes og Kulturnatten i Sønderborg nærmer sig også sammen med Sensommerfest i august og Hyttetur i uge 42. Godt, at Sydgårdens Venner har en god bestyrelse, så jeg ikke står alene med de mange opgaver.

I skrivende stund er jeg "godt begyndt" og det skulle efter sigende være "halvvejs fuldendt".

Måske bliver der også kræfter til at fortælle interesserede om min ferieoplevelse af "Den Rullende Trappe" som løber den modsatte vej af den vej, jeg bevæger mig ad". Jeg oplevede nemlig både at blive ført ovenud af den og blive smidt tilbage til begyndelsen af den. Heldigvis uden at få et tilbagefald, som vi kalder det at genoptage gamle usunde vaner.

Sikkert er det, at Sven med oplægget til Netværksaftenen (mandag 3. aug. kl. 19 på Sydgården) nok vil komme ind på emnet, idet hans oplæg hedder: At leve med alkohol uden at drikke den.

1. juli 2009

Ferietid. Det gælder også for formanden for Sydgårdens Venner. Derfor må læserne af 'Orientering' væbne sig med tålmodighed angående et referat af den kommende Netværksaften, som Anne-Grethe, næstformand i Sydgårdens Venner, vil holde mandag 6. juli kl. 19:00 på Sydgården.

Linket: Til orientering

fortæller lidt om, hvad Anne-Grethe har tænkt sig at holde et oplæg om.

Apropos ferie, så stødte jeg i går på en slags definition af, hvad ferie kan være, nemlig noget, der kan give et rekreativt udbytte, så mens man forhåbentligt får et kreativt udbytte af Anne-Grethes oplæg, vil jeg forsøge at få et rekreativt udbytte af min ferie og returnere med fornyet energi og kreative indfald til både denne side og andre.  

10. juni 2009

Ganske kort men godt midt i en finanskrisetid. Indholdet af Netværksaftenen i juni er overført til web

Se selv ved at klikke her: Kriser er som sendt fra himmelen 

8. maj 2009

Opdatering, ajourføring, vedligeholdelse og fornyelse hører med til en webmasters opgaver. Derfor beklager jeg, at annonceringen af Sydgården Venners Netværksaftenen mandag 4. maj først nu er blevet slettet.

Jeg vil bestræbe mig på fremover at få fjernet forældede informationer, så snart de ikke mere er aktuelle. Tilbage står så, hvordan får jeg tid og kræfter til det, når jeg har fuldtidsarbejde ved siden af det frivillige arbejde i Sydgårdens Venner.

Jeg hører i min indre øresnegl, at det drejer sig om at prioritere og så er jeg tilbage ved det at lade være med at indtage stemningsændrende afhængighedsskabende stoffer og i stedet forblive ædru.

Dengang på Sydgården skulle jeg også lære at prioritere. Hvad ville jeg i stedet for at drikke mig fuld? Tja. Dengang arbejdede jeg med at holde mig ædru bare 24 minutter frem i tiden og finde på noget, jeg kunne beskæftige mig med så længe.

I dag arbejder jeg med 24 timer ad gangen. Hverken mere eller mindre. Det er også rigeligt for et døgn byder faktisk på så mange forskellige situationer, at jeg kan blive helt træt af at tænke på dem.

Derfor er jeg glad og taknemmelig for, at Sydgården støttede og hjalp mig til at prioritere mit liv. Spørge hvad er vigtigt og væsentligt? Dernæst at vælge efter at have tænkt over og mærket efter, hvad der er godt for mig i den og den situation og endelig det meget vigtige at få handlet på det, så jeg ikke lander i den situation, at hvis jeg havde ... , så ville ... .

Enhver rejse begynder med det første skridt. Jeg skylder læseren at fortælle, at jeg har taget mange skridt siden dette første. Den 17. maj 2009 er det nøjagtig 4 år siden, at jeg trådte ind ad døren til Sydgården første gang. Et valg jeg ikke endnu har fortrudt et eneste øjeblik.

På Sydgården lærte jeg at tage et skridt ad gangen, så jeg ikke skyndte mig forbi alt det, der også hører med til det at blive ædru og clean. Det er en lang historie, for 4 år indeholder 1460 døgn mindst.

I dag har jeg besluttet at ville prioritere Befrielse, så besøgende af Sydgårdens Venner Internetside (hjemmeside/webside) kan læse om indholdet af Netværksaftenen 4. maj 2009. 

Anne-Grethes referat blev sendt til mig som e-post 6. maj kl. 01:16, så hun har sandelig været hurtig med at opdatere mig angående den vellykkede Netværksaften. Det er også dejligt at mærke den ildhu, entusiasme og gåpåmod, som Anne-Grethe udstråler i hendes referat. Tak til Anne-Grethe.

24. april 2009

Forår, spiring, udvikling, vækst, solenergi, frisk luft og varme ganske gratis fra naturen til os.

Jeg er glad for, at Sydgården hjælper og støtter Sydgårdens Venner ganske gratis ved at stille lokaler til rådighed for Projekt Børn og Unge. Jeg har nu fornøjelsen af at kunne præsentere en ny række

Børn og Unge kurser.

Charlotte Sandfeld og Lene Holm, 2 terapeutiske ildsjæle, vil lørdag den 16. maj, 13. juni, 29. august, 26. september, 31. oktober, 28. november og 12. december lede børn og unge gennem uafhængige kurser, hvor indholdet blandt andet vil handle om: selvværd, tanker, følelser, selvopfattelse, funktionelle og dysfunktionelle familier, roller og familiemønstre.

Der vil også være tid til kreative aktiviteter og leg. Alt ganske gratis, fordi vi har fået støtte fra fonde og puljer til formålet. Jeg kan kun anbefale forældre og værger at give deres børn lov til at være med.

Det kan godt være, at de får mere selvstændige og stærke personligheder tilbage, men hvem vil ikke risikere det?

Ønsker man yderligere oplysninger om kurserne er man velkommen til at rette henvendelse til:

Bente Langermann - tlf. 22 79 56 35

E-mail: langermann@ofir.dk

16. april 2009

Levende Glæde

Så lykkedes det endelig at få en beskrivelse af Living Joy besøget på Sydgården mandag 1. dec. 2008 og jeg iler med at bringe budskabet om en fantastisk Netværksaften videre.

Linket: Levende Glæde er skrevet af Susanne og det mærkes tydeligt, at gospel koret Living Joy påvirkede hende i middelsvær grad. Dejligt at læse, at sang kan være et stemningsændrende "stof", uden at det straks af den grund må deklareres som misbrugsdannende.

Derudover har Susanne beskrevet Netværksaftenen her i april, hvor Sten Knudsen kom på besøg. Det kan man læse om i dette link:

Tilknytning og medafhængighed

9. april 2009

I dag fik jeg tid til lige at få ajourført Sydgårdens Venners forside, så den er "fremadrettet". Det vil sige indeholder orienteringer om noget, der er og kommer i stedet for noget, der er overstået. Det gælder også dette link, som jeg fjernede fra velkomstsiden: "Følelsesmæssig afhængighed"

Alligevel har jeg valgt at lade "linket stå" her, fordi april Netværksaftenens emne synes mig vigtigt at forholde sig til ikke blot på selve Netværksaftenen men også efter. Følelser er jo noget, som alle kender til.

I den første tid efter veloverstået ophold på Sydgården (2005) valgte jeg blandt andet at være i en selvhjælpsgruppe, en Sydgårdsgruppe i Esbjerg. Det var en af de bedste beslutninger (valg), jeg har taget, idet den hjælp jeg fik til at fortsætte min ædru vej op ad 'den rullende trappe, som ruller nedad', som Gorski skriver det i hans bog: "Hvordan forbliver jeg ædru", var og er uvurderlig for mig.

I den Sydgårdsgruppe hørte jeg blandt andet Carsten Brinch fortælle om de 5 grundfølelser og disse har jeg siden arbejdet ihærdigt med. I år er jeg kommet så langt, at jeg tør offentliggøre lidt af det, jeg er kommet frem til og hvor er det mere passende at offentliggøre end i Sydgårdens Venners regi?

Vi har her i vores hjemmeside univers noget, vi kalder Noget paa hjerte?

Sydgårdens Venners bestyrelse vedtog på et tidspunkt, at " Noget paa hjerte? " skulle oprettes som et  forum på vores hjemmeside, så man her kunne få offentliggjort noget, der havde med hjertet at gøre og det er ment i overført betydning. Hjertet er vel stadig symbol på følelser.

Oprettelsen skyldtes også, at jeg har en tendens til at bruge Orientering til mine personlige meninger eller opfattelser af dette eller hint og dermed overskrider det, som udtrykker Sydgårdens Venners opfattelse af samme.

Jeg offentliggør derfor De fem grundfølelser i vores forum: Noget paa hjerte? så de, der måske er interesserede eller blot nysgerrige, kan læse om mit personlige arbejde med de 5 grundfølelser.

Nå ja. Mens jeg husker det: God påske

21. marts 2009

Generalforsamlingen 2009 viste med al ønskelig tydelighed, at interessen for Sydgårdens Venner måske nok er stor, men ikke så stor, at samtlige medlemmer mødte personligt op for at give den ny bestyrelse mandat til at fortsætte de mange forenings aktiviteter.

Jeg fik i en pause det råd af dirigenten Erik Hansen at være mere udfarende som formand og mere tydelig, når det drejer sig om det vigtige i at støtte og hjælpe bestyrelsen ved at deltage ikke blot i generalforsamlingen men også ved at være med til at sikre de mange aktiviteter, som bestyrelsen gør sit bedste for at realisere.

  Foto: Stefan 

Derfor vil jeg som formand både her og senere mere personligt rette henvendelse til de medlemmer, der vil tage imod og kort fortælle, at vi har brug for den enkelte i udviklingen af Sydgårdens Venner.

Til dem der ikke var med på generalforsamlingen er her linket: Kort fortalt om Sydgårdens Venner

Og til dem der specielt er interesseret i et af vores allerbedste tilbud til pårørende, misbrugere under behandling og tidligere misbrugere, er her linket til Netværksaftener, så man ved selvsyn kan se, at 100,- kr. pr. år er givet godt ud, når man hver måned gratis kan deltage i foreningens forsøg på finde veje til "Det Gode Livs Univers". Læs om Diamanten eller hvad med Personlige værdier?

Mandag den 6. april kl. 19:00 på Sydgården vil vores Netværksgruppe byde på

"Følelsesmæssig afhængighed"

Velbekomme.

26. februar 2009

Endelig lykkedes det mig lige at finde lidt nattetid og få lavet en webside om SGV's Sommertur 2009. Klik på linket herunder og se, om det også er noget for dig?

Sommertur 2009

Specielt for pårørende til misbrugere har Anne-Grethe, ansvarlig for Støttekorps for Pårørende, fået oprettet en lukket netgruppe. Læs i dette link, hvad det går ud på: Andre tilbud til pårørende

25. februar 2009

Jeg fik en dejlig opringning tirsdag 24. februar, som får mig til lige at orientere læserne af Orientering om, hvad det opkald gik ud på. Det var Bente Langermann, tidligere bestyrelsesmedlem i Sydgårdens Venner og aktiv i Projekt Børn og Unge, der ringede og meddelte, at hun havde sagt ja til at overtage ansvaret for projektet efter Jane.

Om aftenen ringede Bente igen og fortalte, at med kun 2 bekræftende tilmeldinger til B & U kurset her på lørdag 28. februar, så måtte det desværre aflyses. Den 28. marts er derfor allersidste chance for at være med i denne omgang. Men jeg er forvisset om, at Bente og hendes team får en ny række kurser op og stå.

Mere om alt dette og alt det andet Sydgårdens Venner planlægger efter generalforsamlingen søndag 1. marts. Alle der betaler kontingentet på 100,- kr. inden kl. 14, hvor generalforsamlingen starter, har stemmeret men ikke pligt. 

22. februar 2009

Tiden nærmer sig den årlige generalforsamling i Sydgårdens Venner. Jeg føler det lidt, som om det var julen, der nærmede sig, fordi jeg mærker de samme vibrationer eller anspændelse, som jeg kender fra "den søde juletid". Her kunne jeg næsten ikke holde ud at tænke på, hvad jeg ville få af de gaver, jeg havde noteret på min ønskeseddel. Jeg havde også "sommerfugle i maven", når jeg tænkte på, hvordan de andre ville modtage det, jeg selv havde lavet eller handlet mig til.

Dengang levede jeg uden at vide noget om alt det, som Sydgården senere lærte mig om det med at føle noget, mærke noget, tænke over noget og handle ud fra det tænkte, følte og mærkede.

Hvis nogen endnu ikke er klar over eller fornemmer, hvor jeg vil hen med disse ord, så vil jeg straks henvise til Diamanten, som handler om Sydgårdens Venners Netværksaften i februar 2009.

Anne-Grethe har været så venlig at at skrive om dens forløb, der var det andet af i alt 12 forløb, som traditionen tro afholdes på Sydgården den første mandag i hver ny måned fra klokken 19.

Sådan ville den højeste myndighed generalforsamlingen have det siden Sydgårdens Venners stiftelse og nu er jeg spændt på, om den kommende generalforsamling 1. marts 2009 vil give den ny bestyrelse lov til at fortsætte den tradition, hvor tidligere misbrugere, beboere på Sydgården og pårørende til misbrugere mødes for at lytte til et foredrag eller et oplæg.

Klik på dette link: Diamanten

og læs, hvad Lene Holm lagde op til og hvad Anne-Grethe fik ud af februars Netværksaften.

15. februar 2009

"Som tiden dog går." - "Nej," blev jeg korrigeret af min daværende Støtteperson. "Den kommer!"

I dag lykkedes det at komme frem til et punktum for Netværksaftenen i Januar 2009. Resultatet kan man se og læse i følgende link:

"Sommerfugle Uro"

En omtale af Netværksaftenen i februar 2009 er også undervejs og jeg glæder mig til at udgive den i fuldt omfang, så snart det forfattede er tilsendt. Jeg har også hørt en lille fugl synge om den dejlige Netværksaften i december 2008 og håber, at brevduen er på vej med, efter sigende, den personlige oplevelse af den Netværksaften, der hurtigt fik link titlen: Liv og Glade Dage

5. februar 2009

"Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen ..." står der i Sydgårdens Venners vedtægt §10 og en indbydelse til den ordinære generalforsamling er sendt ud i slutningen af januar. I god tid må man sige, for generalforsamlingen afholdes søndag 1. marts på Sydgården, men det står der også i vedtægterne, at medlemmerne indkaldes med 28 dages varsel og skal samtidig have dagsordenen, som også er vedtægtsbestemt.

Der er ikke overladt meget til tilfældigheder i de vedtægter og formanden sidder i disse dage og skriver på den beretning, der også jævnfør vedtægterne skal forelægges til godkendelse. Kassereren har også travlt. Regnskabet 2008 skal også forelægges og godkendes.

Derefter følger behandling af indkomne forslag, som skal være formanden i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen (§10) og det vil sige senest søndag 15. februar, hvis forslagsstilleren eller stillerne ønsker, at den højeste myndighed skal behandle forslaget eller forslagene.

Man kan også tænke lidt over foreningens fremtidige mål og virke og på den måde være lidt forberedt på det næste punkt i dagsordenen. Måske vil ordstyreren eller dirigenten herefter indlægge en rygepause for næste punkt er fastsættelse af kontingent og derefter følger valg til bestyrelsen.

På valg i år er kassereren, idet formanden først næste år er på valg, fordi formand og kasserer ikke må være på valg samtidig jfr. vedtægterne. Desuden er 3 bestyrelsesmedlemmer på valg i år. Én af disse har takket nej til genvalg.

Alle foreningens medlemmer har stemmeret og hvis man melder sig ind før generalforsamlingen starter klokken 14, gælder ens stemme straks. Måske vil Teaterselskabet William Rystespyd, der har fået lov til at "erlægge et oplæg", inden generalforsamlingen starter, give en og anden lyst til at være med i foreningen Sydgårdens Venner om ikke andet så for at brokke sig over det erlagte oplæg.

Til dem der gerne vil have den fulde ordrette ordlyd er her linket til Sydgårdens Venners Vedtægter

19. januar 2009

Så slap katten ud af sækken eller rettere det nyeste nummer af 'Sydgårdsvennen' er puttet i postkassen, så postvæsenet kan bringe det ud til vore medlemmer.

Den nye præsentationsfolder er vedlagt bladet, så medlemmerne i god tid kan være orienteret om, hvad samtlige kommuner i Danmark (98) snart også vil få. Nemlig en præsentation af Sydgårdens Venners social-humanitære indsats områder. Det drejer sig kort sagt om børn og unge af misbrugere, voksne pårørende til misbrugere og misbrugerne selv.

Sydgårdens Venner vil med denne folder vise, hvad vi kan og vil, og da den nye kommunestruktur efterhånden har fået fast grund under fødderne, vil vi gerne "nå" alle misbrugere og pårørende via den enkelte kommunes sundhedscenter. Mere om det projekt når generalforsamlingen er afviklet, så den nye bestyrelse har generalforsamlingen bag sig.

Nå ja. Vi fik også lagt en invitation til alle medlemmerne om at sætte uge 29 af til Sommertur til Terp Spejdercenter. Vi glæder os allerede til at se nye såvel som gamle eller "veteraner", som der står et sted i 'Sydgårdsvennen' nr. 19

 

11. januar 2009

I forbindelse med forberedelserne til det næste bestyrelsesmøde i Sydgårdens Venner og den kommende generalforsamling stødte jeg på noget, der måske kan interessere. Ellers kan man opfatte det som en orientering:

Mange går længe med alkoholproblemer

Mange år med alkoholproblemer karakteriserer de fleste af de danskere, som søger alkoholbehandling. Mændene har i gennemsnit haft et storforbrug af alkohol i mere end 15 år, mens det tilsvarende tal for kvinder er godt 12 år. Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Set i www.odense.dk / sundhedsportalen - aktuelt om sundhed - redigeres af Sundhedssekretariatet.

4. januar 2009

Hjælp til Selvhjælp

Alle misbrugere - uanset om de er aktive eller afholdende - og deres pårørende kender til angst, desperation, magtesløshed, sorg, tvivl og vrede. De fleste kender også til følelsen af at stå alene med det hele og til behovet for hjælp.

Sådan indleder Sydgårdens Venner deres nye præsentationsfolder 2009, som snart vil være trykt, så alle interesserede kan blive orienteret om, hvad Sydgårdens Venner kan og vil.

I kølvandet på denne folder følger 'Sydgårdsvennen' (nr. 19), som denne gang uddyber folderens meget kortfattede tekster omkring de kerneaktiviteter (søjler), vores forening bygger på.

Indtil videre er der 5 aktiviteter som Sydgårdens Venner har brugt, bruger og agter at bruge mange ressourcer på. Disse er:

Børn og Unge

Netværksaftener

Sociale Arrangementer

Støttekorps

Den femte aktivitet er Sydgårdens Venners hjemmeside, som den til enhver tid siddende formand har ansvaret for.

I oktober 2006 overtog jeg opdatering og redigering af denne hjemmeside eller webside uden på det tidspunkt at have megen forstand på den tekniske viden, der hører med til at kunne vedligeholde, (opdatere), redigere og videreudvikle en webside. Men det er lykkedes at blive lidt klogere på, hvordan det hele fungerer og hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan.

De hidtidige resultater taler for sig selv og jeg håber og beder til, at man giver kritik, kommentarer, konstruktive forslag og ideer videre til mig, så jeg kan gøre Sydgårdens Venners hjemmeside endnu bedre fremover. På forhånd tak.

Klaus Vilhelm (54 år) tidligere blandingsmisbruger og formand for Sydgårdens Venner.

 

Foto: Stefan 

Orientering 2008

Orientering 2007

Orientering 2006

Tilbage til SGV forside

-----------------------------------------------------------------------------------------